[dropcap]E[/dropcap]ste clar că omenirea  nu merge pe un drum drept, este deviată de la un traseu ușor și acceptabil, dar vina este numai a noastră a oamenilor, noi creăm energiile care provoacă dezechilibre prin gândirea noastră, prin acțiunile noastre, noi singuri ne-am abătut de la drumul oferit încă de la venirea noastră aici. Este greu să analizăm greșelile pe care le-am făcut încă de la început, dar ne putem asuma vina și corecta deciziile și erorile pe care le-am luat. Explicația cea mai importantă în opinia mea este că ne-am îndepărtat de Dumnezeu și de legile Lui. Nu am mai respectat legile Lui și am deraiat comportamental, social și relațional, iar aici vorbim doar de cele două legi fundamentale ale lui Dumnezeu: „Iubește-L pe bunul  Dumnezeu” si „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți„. Aceste legi nu s-au mai respectat și de aici a pornit totul: invidie, mândrie, orgoliu, toate acestea ducând la un dezechilibru de necontrolat.

             Aplicarea legilor divine

  • De aceea este important în primul rând ca fiecare dintre noi să ne reconsiderăm, să analizăm în profunzime și să ne asumăm responsabilitatea, iar apoi prin purificarea gândurilor noastre să incercăm să ajungem la Divinitate, să ne autoînvățăm să emitem numai gânduri frumoase și pozitive.
  • Apoi să facem o trecere în revistă a vieții noastre și să vedem când am greșit , iar dacă reușim să ne asumăm greșelile acesteia, atunci putem spune că am depășit un prag important și putem să abordăm altfel problemele vieții
  • De o maximă importanță este și efectuarea bilanțului vieții până în acest moment și decizia ta de a renunța la tot ce a fost rău și nebenefic până în acest moment; oameni, comportament, idei, obiceiuri. Trebuie să renunți chiar și la prieteni sau membrii din familie, dacă aceștia  nu rezonează cu tine!
  • Asta nu înseamnă că nu trebuie să tragem învățăminte din experiențele cu toate persoanele cu care am intrat în contact de-a lungul vieții, chiar dacă ele au fost mai bune sau nu, acest lucru ne va ajuta în marea experiență a iubirii aproapelui.
  • Cred că cel mai important lucru în abordarea vieții este însăși respectarea întocmai a legii numărul 2, și anume iubește-te pe tine însuți ca să-i poți iubi pe cei din jur, ai grijă de tine și privește adânc în tine, ca să poți să iubești tot ce e în jurul tău: oamenii, natura, etc.
  • Abordează viața de acum ca fiind un punct 0, un punct de plecare spre viitor prin care ștergi cu buretele tot ce ai trăit in urmă, viața se bazează pe viitor, nu pe amintiriile trecutului. Pentru a reuși trebuie să ne impunem asta. Să trăim cu bucurie și împlinire fiecare zi ca și cum am trăi-o pe ultima.
  • Petrece fiecare zi din această viață ca și cum ar fi cea mai importantă din viața ta, creează-ți proiecții pozitive, încearcă să visezi, să-ți imaginezi, lasă-te purtat de val și trăiește viața la maxim, gândește-te că Dumnezeu te-a trimis aici și pe tine pentru o misiune, iar asta trebuie să te facă să înțelegi și rolul tău aici pentru menținerea unui echilibru planetar.
  • Călătorește cât mai mult dacă ai posibilitatea. Cu cât contactul tău cu natura este prelungit, cu atât mai bine pentru corpul și spiritul tău, natura te racordează atât fizic dar și spiritual la vibrațiile universale, acest lucru te liniștește, te echilibrează și îți impune o altă abordare a problemelor.
  • După analiza și bilanțul de care am vorbit, impune-ți regulile proprii de abordare a vieții, fii încrezător în propriile forțe, bazează-te pe flerul și intuiția ta, ai încredere în tine! Trebuie să conștientizezi că trebuie să asculți numai de tine și să nu mai urmezi sfaturi și principii învechite ale celor din jur.
  • Cel mai frumos și important lucru este să dăm frâu liber iubirii, căci ea este esența legii universale, ea este cea care ne alimentează viața, ne umple gândurile, simțurile și sufletele, ea este Lumina, ea este viața însăși, ea ne încântă, ea ne unește, ea ne ridică pe treptele valorilor spirituale și umane. Iubirea este Lumină, este Creație, este Adevărul.

info   [box type=”info” align=”aligncenter” ]Puteți viziona acest infografic ori de câte ori simțiți că vă îndepărtați de legile divine, și puteți aplica sfaturile din el.[/box]