issus healing

In religiile lumii parerile despre bioenergoterapie sunt impartite, orientul recunoaste si foloseste aceste practici de mii de ani, insa in occident situatia sta un pic altfel, o parte a religiei  crestine, care este predominanta, nefiind de acord cu unele dintre practicile folosite in terapia cu bioenergie.

Religiile orientale sunt cele care au dezvoltat aceste practici de terapie cu ajutorul energiilor subtile, descoperind cu mii de ani in urma ceea ce stiinta moderna de abia acum este la faza de pionierat. Tot ei au dezvoltat farmacologia naturista bazata pe fitoterapie, apiterapie etc. In occident, cu exceptia terapiei naturiste, de abia acum incepe sa se dezvolte terapia bazata pe bionergie cum ar fi acupunctura, vindecarea pranica, reiki etc.

Cu toate ca biserica crestina nu recunoaste toate practicile folosite de bioenergoterapeuti, acest lucru este impotriva crezului crestin deoarece in cartea de capatai a crestinismului, Biblia, sunt o multime de exemple de vindecari  cu ajutorul bioenergiei. Insusi Iisus a reusit prin puterea divina, care i-a dat capacitatea de a vindeca si chiar de a invia oameni. Aceasta putere divina, energie christica sau cum vreti dumneavoastra sa o numiti nu este altceva decat bioenergie si anumite persoane inzestrate pot sa o foloseasca pentru a isi vindeca semenii. Este exact ceea ce doreste Iisus si ceea ce este scris si in Sfanta Scriptura, sa iti ajuti semenii daca poti. Prin tratamentele cu bioenergie, cei inzestrati cu acest har, exact acest lucru il fac: vindeca oamenii si reusesc acest lucru chiar si acolo unde medicina moderna nu mai da nici-o sansa. Nu este vorba despre minuni sau  magii aici, este vorba despre posibilitatea de a canaliza energiile in asa fel incat sa-i permiti organismului sa gaseasca singur o cale sa se vindece.

In bisericile crestine si nu numai,  adevarati preotii sau calugarii care oficiaza slujbe si rugaciuni nu fac altceva decat sa dirijeze si canalizeze energiile in directiile dorite, cu alte cuvinte se folosesc de bioenergie pentru a face bine oamenilor. Acelasi lucru il face si un bioenergoterapeut, doar ca el cunoaste ( pentru ca a studiat aceasta disciplina ) si alte metode in afara de rugaciune de a canaliza energiile si a debloca centrii energetici prin care acestea intra in organism. Atat religia cat si bioenergoterapia se adreseaza corpurilor subtile ale omului, deci sunt inrudite, chiar as putea spune ca terapia cu ajutorul bioenergiei poate fi o ramura a oricarei religii din lume.

Indiferent de cum este numita aceasta energie care ne tine in viata, bioenergie, energie divina, cosmica, christica etc, ea se poate dezechilibra si cand se petrece acest lucru organismul uman incepe sa aiba probleme, sa apara boli sau afectiuni la nivel fizic, mental sau emotional. Bioenergoterapeutul este in stare sa repare aceste probleme asa cum un preot sau un calugar poate si el sa rezolve anumite probleme prin rugaciune.

In concluzie pot spune ca acest gen de tearapie este inrudita cu orice religie de pe fata pamantului pentru ca vrea binele omului si il ajuta sa scape de problemele legate de sanatate si se bazeaza pe aceleasi reguli de a face bine si a respecta pe cei din jurul tau si mediul inconjurator.