images

Toate fiintele vii prezinta o a anumita aura energetica data de campul electromagnetic al vietatii respective. Chiar si plantele prezinta o aura energetica in jurul lor. In functie de calitatea acestei aure se poate da un diagnostic, daca este sau nu este afectat de ceva materialul observat. Acelasi lucru este valabil, binenteles, si pentru om.  La nivelul organismului uman, creierul functioneaza ca un acumulator electric care primeste energie de la traiectul digestiv prin intermediul nervilor care au rol de conductori de energie, al meridianelor si canalelor energetice. Prin sintetizarea alimentelor de catre organismul uman, se introduc in el minerale care in urma unor procese de electroliza chimica, ajung sa produca curent electric in interiorul creierului. Creierul are rolul de a distribui aceasta energie prin sistemul nervos pentru a putea coordona bunul mers al functiilor organismului. Din cauza ca energia circula in interiorul corpului uman pe anumite traictorii formate de reteaua sistemului nervos, in jurul fiecarui individ se formeaza un anumit camp magnetic, sau o aura energetica cum mai este ea numita.

Bioenergoterapia actioneaza asupra acestor fluxuri de energie care alimenteaza toate functiile organismelor. Marea majoritate a bolilor, afectiunilor corpului uman nu sunt numai de natura fizica. Medicina traditionala are rolul de a trata doar partea fizica a corpului uman, dar prin medicina alternativa (bioenergoterapia de exemplu), se trateaza si corpul energetic, adica cel care trebuie intr-adevar tratat daca ceva nu merge bine. Pentru ca totul sa functioneze normal, trebuie ca toti curentii care circula prin corpul uman sa fie in faza si in armonie.

Corpul energetic al omului este dat de fapt de catre campul energetic al lui si este format dintr-un numar de trei elemente: centrii energetici sau chakre – cum erau denumiti in limba sanscrita, aura energetica si meridianele.

Religiile hinduse au descoperit centrii energetici acum mii de ani si le-au dat denumirea de chakre, o denumire care a ajuns sa fie destul de uzala pentru acest termen la nivel international. Aceste chakre reprezinta veriga de legatura dintre corpul fizic si cel spiritual si sunt aproximativ 20 la numar, dintre care 7 au importanta foarte mare. Acesti centrii energetici nu fac altceva decat sa preia energie din mediul inconjurator, iar dupa ce aceasta energie a fost uzata, sa o elibereze inapoi. Un specialist bioenergoterapeut poate sa intervina la aceste chakre pentru a le debloca daca acestea nu functioneaza cum trebuie.

Energia captata de chakre are nevoie de a fi transportata iar de acest lucru se ocupa meridianele, care nu sunt altceva decat canale energetice a caror structura este paralela cu structura vaselor prin care circula sangele. Canalele energetice sunt in numar de douasprezece meridiane principale si doua extraordinare: meridianul guvernor si meridianul conceptor.

Aura energetica umana este formata dintr-un invelis pe plan energetic al corpului unman fizic si este formata din mai multe straturi de energie. In functie de anumite proprietati pe care le are sau nu le are aura, se pot pune diagnostice de prevenire si combatere a diferitelor afectiuni.

Un specialist bioenergoterapeut actioneaza pe aceste planuri subtile pentru a afla care sunt cauzele unei boli si pentru a o combate sau preveni. Specialistii bioenergeticieni au mai multe actiuni de reusita decat cei care fac parte din asa numita medicina traditionala. Chiar sunt foarte multe cazuri in care pacienti fara ncio sansa din partea medicilor obisnuiti au fost salvati fara mari probleme de catre specialisti bioenergoterapeuti.