Deci, crezi că meditația este o modalitate mult mai eficientă de a merge la culcare decât să numărați cai verzi pe pereti? Sau este o alternativă mai bună de uitat la reluari TV?

Ei bine, pentru unii, pare a fi adevărat. Cu toate acestea, pentru cei care practică meditația cu o convingere puternică, beneficiile de meditație sunt mult mai mari decât capabilitatea de a adormi repede. Practic, meditația a fost conceputa pentru a ajuta oamenii de a-si elibera mintea lor de conflictele constante ale vieții. Meditatia promite să dea oamenilor un sens mai profund de relaxare și un control mai mare fata de ei înșiși. Beneficiile meditației includ chiar și o înțelegere de sine ca meditatia este privită ca un proces care va duce oamenii la constiinta de sine.

Studiile stiintifice au explicat si confirmat unele beneficii ale meditației. Aceste studii indica faptul ca meditatia schimba activitatea creierului iar partea de stres este predispusa la mai mult calm . Acest exercițiu al mintii diminueaza efectele de stres, anxietate, si depresie. Ei au descoperit mai departe că creierul procesează mai puțina frică din cauza schimbărilor în activitățile din creier.

Există beneficii ale meditației pe care majoritatea oamenilor le găsesc foarte utile. Una dintre ele este, de fapt, eliberea unei persoane din robia de traume din trecut, care provoacă un sentiment de a avea „treburi neterminate”. Prin aceasta, se pot bucura, de asemenea, de micile bucurii pe care le aduce fiecare moment.

Beneficiile meditației se vor încheia in căutarea noastră pentru lucruri pe care noi nu le avem sau sentimentele pe care nu le-am experimentat. În schimb acestea ne va învăța cum să apreciem în prezentul. Meditația este doar o metodă simplă de a ne lua ușor înapoi în prezent.

Din cauza beneficiilor meditației, o mulțime de oameni care suferă de probleme psihologice au găsit un aliat în această practică a mintii. Se spune că ar putea scoate una din depresie. Și pentru că ne oferă o mai bună înțelegere cu noi înșine, meditația de asemenea încurajează oamenii să renunțe la dependența lor de vicii, ajuta la vindecarea și recuperarea lor, și de a trăi mai bine și mai sănătos.

Unii experti de sanatate au aflat că persoanele care au fost diagnosticate si suferă de prea mult stres și anxietate extremă nu trebuie să fie tratate cu medicamente. Beneficiile meditației s-au dovedit încă o dată în studiul acestor oameni. Ei au aflat că angajarea în meditație este o prevenire a atacurilor de panica .

O mulțime de oameni au lucruri diferite de spus despre meditație. Deși există numeroase tehnici în meditație, acestea ar trebui să fie toate tratate în același mod. Ele nu sunt concepute pentru a rezolva problemele noastre sau de a face viața fără griji. Ele sunt pentru a accepta altfel viața și provocările sale.