Meditația este practicată de  mulți oameni de ani de zile. Este o artă, o abilitate chiar. Meditația pentru cei care au petrecut ceva timp în a o practica știu că inseamnă tot ce se  poate duce la sănătatea, mintea și sufletul tau. Aceste beneficii includ mai multă energie și stare de spirit pozitivă. Studiile au aratat, de asemenea, recent, că meditația crește nivelul de melatonina. Un hormon care sprijină sistemul imunitar. Prin urmare, a face sistemul imunitar mai puternic te face mai sănătos. Acest hormon, de asemenea, incetineste semnele de imbatranire, crește nivelul de energie și poate inhiba chiar celulele canceroase de la crestere.

Dacă nu știi nimic despre meditație, sau nu ai mai încercat înainte, nu vă faceți griji. Meditația este ceva care are o anumită cantitate de meditație, concentrare și dorință. Trebuie să vrei să meditezi și vrei să o faci cu succes. Meditația poate schimba viața ta dacă o faci corect. Dacă nu o faci în mod corect, doar pierzi timpul. Pentru beneficii maxime ar trebui să încercați să meditati pentru cel puțin 20 minute pe zi, înainte de a merge la culcare. Mai jos sunt cativa pasi  care trebuie urmati pentru a începe noua aventura in meditație.

Metodă
În primul rând găseste un loc liniștit și confortabil. Aseaza-te pe podea sau pe un scaun, oricare dintre acestea este mai confortabil pentru tine si stai cu gâtul și spatele drept, dar nu rigid. Nu este cel mai bine să păstrezi toate gândurile din trecut sau viitor in mintea ta și doar concentreazate pe prezent.

Acum, să deveniti conștienți de respirație. Ascultă aerul cum intra și apoi părăseste gura. Simti cum stomacul crește  și apoi  scade cu fiecare respiratie. Acorda atenție la modul în care fiecare respiratie este diferită fata de cea dinaintea sa. Acest lucru vă va ține în totalitate în prezent.

Stai pe spate și urmăreste gândurile care trec prin mintea ta, bune sau rele. Nu reacționa la aceste gânduri, dar nici nu le ignora. Pur și simplu ia nota de ele și rămâneti calmi și relaxati in starea de respirație.

Puteți găsi tot felul de obstacole în gândurile tale. Nu te descuraja, doar să înțelegi în cazul în care mintea ta sa dus și sa revi la respirația normala. Acest lucru este normal.

La sfârșitul timpului de meditație, să iei câteva minute în plus pentru a deveni conștient de cazul și locul  în care vă aflați și să va ridicati în sus încet.

Acesta este ghidul perfect pas cu pas pentru incepatori in ale meditației. Meditația poate fi o mare metodă alternativă pentru orice problemă și pentru fiecare boală . Meditatia duce la o stare de relaxare care nici o alta metoda nu o poate aduce. Odată ce ați devenit master in meditație devine imediat ceva, pe care va veti dori mereu să faceti. Ceva pe care doresti să se concentreze viața ta.

Meditația este o abilitate care a fost respinsa de către o mulțime de oameni înainte de a o învăța. Este cunoscut faptul că stresul și anxietatea, uneori, provoacă sau chiar agraveaza orice stare de boală care o persoană o poate avea. De ce nu încercați o metodă care poate reduce dacă nu elimina stresul din viața dumneaxoastra și anxietatea? Aceasta va fi extrem de dificil de stăpânit la început, dar odată ce ați înțeles calificarea acestui nou tratament, sunteți pe  cale de a urma un tratament alternativ care lucreaza pentru dumneavoastra.

Meditația nu este pentru toată lumea. Trebuie să va dedeicati si sa aveti o mare disciplina de sine. Fără disciplină de sine nu ai nici o șansă de a folosi acest tratament pentru beneficiul dumneavoastră.

CREZI CĂ AI PUTEA URMA CEI PATRU PAȘI ȘI SĂ DEVII UN AS AL MEDITAȚIEI?