coada calului

Tratamente preventive din produse obtinute din Coada calului

 

1. Infectii urinare si renale

Din cauza continutului extrem de mare de tipuri de flavonoizi ( 15 tipuri ), coada calului este unul dintre cele mai bune si mai puternice diuretice din intreaga lume vegetala. Pentru prevenirea cistitelor, nefritelor si pielonefritelor se recomanda consumul de a cate 1 pana la 2 litri de infuzie combinata zilnic, in cure de 12 zile cu o saptamana pauza.

2. Arteroscleroza

Administrarea de 2 -3 lingurite de pulbere de coada calului pe zi scade tensiunea arteriala si impiedica oxidarea colesterolului pe peretii vaselor de sange, prevenind obturarea acestora si formarea placilor de aterom.

3. Prolaps uterin

Este indicat un tratament intern cu infuzie combinata din care se vor consuma cate un litru pe zi timp de o luna, dupa care se face o pauza de trei luni si tratamentul se reia. In mod suplimentar se pot face bai la sezut o data la 2 zile cu infuzie combinata.  Au fost cunoscute cazuri in care aceasta forma de tratament a functionat si ca terapie, nu doar preventiv.

 

Tratamente de combatere

 

Tratamente interne

1. Retentie de apa, edeme

Consumul a cate un litru de infuzie combinata de Coada calului pe zi, sau in cazurile in care aporturile suplimentare de lichide sunt contraindicate, de 4 – 6 lingurite de pulbere, au proprietatea de a accelera foarte puternic eliminarea apei din organism.

2. Nefrita, cistita

In cazul acestor afectiuni se administreaza cate 1 litru – 1,5 litri de infuzie combinata de coada calului. O astfel de cura dureaza minim 2 saptamani si are efecte diuretice si stimulente asupra functiilor renale. O dilutie formata 1 la 5 litri de infuzie combinata cu apa fierbinte are efecte antibiotice de intensitate medie.

 3.Litiaza renala

Infuzia combinata are proprietatea de a marunti si de aelimina pietrele de la rinichi, mai ales in cazul litiazei cu urati. Tratamentul se efectueaza cu cate 1,5 litri de infuzie zilnic, timp de 15 zile, dupa care urmeaza 15 zile de pauza si tratamentul se poate relua daca este nevoie.

4. Incontinenta urinara

Cu toate ca pare ciudat ca o planta care are un mare efect diuretic sa poata controla urinarea, coada calului demonstreaza ca asa ceva se poate. Consumul a intre 8 si 12 grame de pulbere ajuta la neplacutele pierderi de urina pe timpul noptii, chiar si a celor care sunt asociate cu unele tipuri de infectii.

5. Ulcer, hiperaciditate gastrica

Administrarea unei lingurite rase de pulbere pe stomacul gol de 4 ori pe zi este remediul pentru aceste afectiuni din cauza proprietatilor de antiacid si cicatrizante pe care le are. Sunt indicate curele chiar si preventive la inceputul sezonului cald, cand aceste crize isi fac aparitia.

6. Colagenoza

Pentru a lupta impotriva acestei afectiuni este nevoie de combinatia intre coada calului si trei frati patati. Planta de trei frati patati este un puternic imunomodulator si antioxidant, in timp ce siliciul continut de coada calului este un mineral esential in producerea colagenului. Este indicat ca in timpul acestui tratament sa se respecte o dieta alimentara vegetariana, doar cruditati daca este posibil.

7.  Adjuvant in tratarea tuberculozei

Un amestec facut intre pulberile de coada calului, patlagina si urzica marunta ( urtica urens ) intareste imunitatea, reduce transpiratiile pr timp de noapte si imbunatateste capacitatile de asimilare si imunitatea intregului organism. Administrarea se face pe stomacul gol cate 6 lingurite pe zi din pulberea acestor trei plante.

8. Hemoragii menstruale abundente

In cazurile grave se ia o doza de atac unica de 2 -3 lingurite de pulbere, dupa care tratamentul se continua cu 1 – 2 lingurite de doua ori pe zi.  Acest tratament are actiune antihemoragica foarte puternica si ajuta rapid la refacerea dupa hemoragii masive. Este indicat la toate tipurile de hemoragie interna.

9.  Fracturi

In urma cecetarilor s-a ajuns la concluzia ca fracturile oaselor se refac cu pana la 1,5 – 2 ori mai repede atunci cand este administrata coada calului, din cauza continutului mare de calciu si magneziu pe care il are planta. Calciul si magneziul sunt mult mai bine asimilate din hrana de zi cu zi in timpul curelor cu coada calului. Se administreaza de regula 4 lingurite de pulbere, cu 5 – 10 minute inainte de masa. In cazul osteoporozei este recomandat in combinatie cu lemn dulce.

10. Diabet de tip 2

O singura doza de pulbere de coada calului luata pe stomacul gol are proprietatea de a reduce vizibil glicemia in 90 – 120 de minute. Sunt recomandate pentru aceasta afectiune curele de pulbere de coada calului in felul urmator: timp de o luna se ia cate o lingurita de pulbere cu 10 minute inainte de fiecare masa.