Site icon

Sinteza Ezotericului

 

Cei mai multi dintre noi gasesc dificila definirea conceptului si a cuvantului sinteza in termeni esoterici. Am putea spune ca sinteza, a realiza, a cunoaste si a trai este un tel ce poate fi atins prin etape si trepte gradate de integrare in centre de lumina mai largi si mai pline de inteles si revelatie. Putem spune ca armonia este o introducere in sinteza iar acest simt al armoniei ne calauzeste si ne indeamna spre trairea unei vieti izvorate din intreg ajustand aceasta viata pe baza principiilor binelui intregului si a centrului care ne calauzeste viziunea. Luand in considerare aceasta definitie putem spune ca fiecaruia dintre noi ii este oferita sansa de fi un germene de armonie, de a exterioriza ceea ce este cel mai de pret in fiinta noastra reusind astfel sa aducem la suprafata ce este cel mai de pret in ceaa ce ne inconjoara.

 

Sensul central al termenului de armonie este constientizarea la nivel superior a relatiei noastre cu intregul, diversitatea si a abordarii constiente a intregului, uniunea. Distonanta sau discordanta reprezinta in aceeasi viziune ignoranta in privinta relatiei, interdependentei si interconexiunii. Adevarata armonie nu poate fi evocata in semenii nostrii decat atunci cand am reusit sa cultivam aceasta calitate in noi insine iar atunci cand gandim in termeni de sufletul meu – sufletul tau dam nastere unei rupturi.

 

Atunci cand examinam ceea ce se intampla in lume, armonia pare de negasit, pierduta in valuri saturate de frica, facand ca incercarea de a rezolva relatiile tensionate si disensiunile sa fie extrem de dificila. Pe de alta parte acesta este momentul in care  realizam ca trebuie sa cautam armonia in primul rand in noi insine, in relatiile si mediul nostru. Rand pe rand fiecare dintre noi, prin cautarea si implementarea atitudinii de aceeptare si dragoste fata de lume si diversitate, ajungem sa emanam armonie si sa influentam tot ceea ce ne inconjoara spre o stare de echilibru si armonie naturala.

 

O alta metoda de a aprofunda intelegerea sintezei prin armonie este aceea de a fi inofensivi si a demonstra inocenta. Este interesant de observat relatia dintre armonie si inocenta si modul in care se alimenteaza una din cealalta. Treptat, in timp ce perceptia noastra asupra vietii se extinde si evolueaza spre o treapta superioara, inocenta in gandire, cuvant si fapta duce la armonie creativa, la randul sau aceasta devenind armonie, oferindu-ne intelegerea ca Intregul este tot ceea ce exista. Totusi Intregul, asa cu il percepem de-a lungul fiecarei clipe, continua sa se extinda, un paradox ce e parte dintr-un mister continut de un adevar.

 

Simtind chemarea unei vieti ghidata de sinteza, prin dedicatie, studiu si meditatie, facem pasii necesari spre acea Viata, Cea in Care traim, miscam si ne gasim fiinta. E important sa retinem ca fiecare pas spre inocenta, spre o viata ghidata de armonie, spre o gandire si mod de viata axate pe cooperare cu tot ce exista in sfera noastra, este un pas cu efect important. Atunci cand raspundem chemarii sintezei, indiferent de puterea sau slabiciunea raspunsului, emitem la randul nostru o chemare a carui mesaj de unitate este receptionat si care va primi raspuns dintr-o sfera superioara, mesajul nostru fiind o nota complemetara intregului ce a fost ascuns adanc in noi timp de milenii.

 

 

Exit mobile version