Site icon

Reflecții Pozitive ce vă vor ajuta la Îmbunătățirea Vieții Personale

viata personala

Pentru a schimba obiceiurile vechi în obiceiurile noi pe care le vreți,  va trebui să-ți dai drumul la toate obiceiurile vechi. Pentru unii dintre noi este greu să ne schimbăm, dar dacă luăm măsuri să învățăm modalități de a ne schimba, vom găsi reflecții pozitive.

Mulți oameni sunt aduși până la situația în care sunt și de alții. Acest lucru se întâmplă pentru că suntem afectați de o lume plină de opinii, filosofie, teorii, suspiciune, presupuneri și concluzii. Va trebui să înveți cum să-ți găsești propriul adevăr înainte de a-ți putea îmbunătăți viața.

Care sunt câteva dintre lucrurile pe care le poți face pentru a schimba căile rele în cele bune?
Acest lucru te va completa în bine. Îți pot oferi sfaturi utile, dar este nevoie de tine pentru a încerca noi tactici care să te ajute să crești. Nimeni nu te poate schimba, doar tu. Atunci când ești gata pentru a face acest lucru, poți face acest lucru cu oricine altcineva pe care-l poți ajuta la rândul tău. Poți învăța să construiești darurile interioare pe care le ai în tine. Calitățile pe care le ai sunt stima de sine, încrederea, încredere in conștiința de sine, auto-motivarea și așa mai departe. Fiecare calitate o poți construi pentru a-ți îmbunătăți viața personală. Trebuie însă să-ți dai seama ce lucrează pentru tine.

Ai nevoie să decizi ce este de făcut, ceea ce faci să faci bine și să-ți dai seama de modul în care să faci ceea ce trebuie.  Poate că oamenii dintr-un grup de suport sau un grup din biserică te pot ajuta să găsești modalități de a-ți schimba obiceiurile.  Va trebui să înveți cum să iei decizii bune prin evaluarea consecințelor.

Este mai ușor decât crezi. De exemplu, ai permite unei persoane în stare de ebrietate să te ducă acasă? Dacă dorești, atunci ai luat o decizie proastă care ar putea să te coste viata, sau te-ai aruncat în închisoare. Dacă ești treaz, de ce nu conduci persoana beată acasă?

Reflecțiile pozitive includ prietenii și familia. Dacă membrii familiei tale sunt cei ce te trag în jos, sau prietenii tăi , va trebui să faci o alegere. Alegerea poate include eliminarea acestor persoane din viața ta. Putem trăi productivi și fericiți fără familie și prieteni dacă este necesar.

Pentru a-ți dezvolta noi competențe care să te ghideze în eliminarea obiceiurilor proaste, încearcă să-ți utilizezi mintea conștientă! Când observi, ascultă lucrurile din jurul tău, și-o să înveți mai mult decât ai citi într-o carte. Observația este cheia pentru a atinge scopul. Observația include conștiința de sine.  Nu te persecuta sau auto-judeca, ai destule moduri de a-ți face viața mai bună. 

Fumezi?
Fumatul este primul motiv pentru care oamenii fac cancer pulmonar. Fumatul nu este bun pentru tine. Dacă poți încerca pe cont propriu sa te lași, este bine, dar dacă ai nevoie de ajutor,  cere-l!

Bei excesiv?
Știi efectele secundare ale consumului de alcool excesiv? Dacă nu, vizitează internetul și învață mai multe despre ceea ce alcoolul poate face pentru tine. Pe de altă parte, în cazul în care poți controla alcoolul, poți bea trei pahare pe săptămână. Studiile au arătat că consumul a trei băuturi alcoolice pe săptămână pot reduce riscul de boli de inimă, boala Alzheimer și așa mai departe. Dacă iei droguri, deasemenea poți să găsești o modalitate de a prelua controlul asupra propriei vieți.

Exit mobile version