Site icon

Medicina Alternativa pentru Sanatatea Femeilor

file5721279006391
Deoarece sănătatea femeilor este un subiect complex, am ales să ne concentrăm pe un singur aspect al sănătății femeii, care continuă să fie o problemă.

Există peste o sută de simptome asociate cu SPM. Din păcate, pentru că fiecare femeie este diferită, nu există nici un motiv sau tratament pentru efectele SPM în cadrul comunității medicale.

Cu ce sunt ei cu toții de acord este că un ciclu menstrual regulat este un semn de sănătate bună. Nu este acest lucru special? Nu te ajută să știi că ești sănătoasă dacă te afli în durere sau cu schimbări bruște de dispoziție care cauzează luarea deciziei de a sta acasă pentru o zi.

Ei bine, medicina conventională poate oferi calmante, pastile și terapie hormonală, dar alternativele la aceste forme de confort pot fi mai relaxante și au mai puține efecte secundare. De aceea încerc aici să aduc în lumină practicile unor terapii alternative care cu siguranță vă vor ajuta . Iată aceste opțiuni:

Acupunctura ameliorează durerea și stresul, și poți să te simți atât de relaxată încât te simți prea bine pentru a te lua cu cineva la harță  afară. Același lucru este valabil și  pentru masaj, și terapeutul dumneavoastră de masaj vă poate arăta auto-masajul pentru partea inferioară a abdomenului de care aveți nevoie pentru a vă relaxa de crampe. Nici un medicament nu este implicat și ambele terapii alternative sunt non-invazive.

Plantele medicinale chinezești sunt folosite în ceaiuri și cataplasme pentru ameliorarea simptomelor SPM. Acestea includ Kava Kava Chai și ceaiuri ginseng. Ceaiurile recomandate de top sunt realizate din Viburnum și te  ajută la crampe, iritabilitate și umflare. Păpădia ajută la sânii umflati, spasmele musculare și acnee. Herbalistul poate recomanda o combinație adecvată de plante pentru simptomele individuale, precum și absorbante pentru baie.

Osteopatia este o medicină alternativă care poate ajuta la bolile organelor interne și în lupta osteoporozei. În S.U.A. există Centrul de sănătate al femeii de la Universitatea de Stat din Oklahoma (fondat de către Societatea  de Osteopatie)  care sponsorizează programul „Preluarea „, ce sponsorizează forumuri de educație pentru sănătate și terapie alternativă pentru femeile din întreaga țară.

Chakra și cristalul de energie de vindecare este utilizat într-o varietate de moduri pentru a crește fluxul de sânge care (în mod ironic, dacă te gândești la asta) diminuează durerile de cap și de tensiune, simptome ale sindromului premenstrual.
Deasemenea  un tratament alternativ, un exercițiu holistic este o modalitate foarte bună de a ameliora simptomele și a reduce oboseala. O formă de exercițiu holistic care ar putea fi considerat alternativ este bioenergoterapia.   Transmiterea  fluxului energetic de echilibrare al unui bioenergoterapeut este foarte bun pentru simptomele menstruale.

În special în S.U.A. hipnoza a devenit rapid medicina alternativă de alegere pentru cele care suferă de SPM. Hipnoza este orientată spre aflarea cauzelor și condițiilor de simptome, prin urmare alinarea durerii holistice,  eliminarea cauzelor rădăcinii de iritabilitate și stres. Deși este evident hormonală în natură, modificări ale dispoziției de SPM pot fi aduse sub control cu ​​hipnoza luminii care se concentrează pe învățarea pacientelor că toanele sunt temporare.

Veți vedea de ce este important pentru voi să utilizați unele dintre aceste metode de terapie din medicina alternativă, și totodată veți observa cum starea dumneavoastră privind aceste simptome se va îmbunătăți considerabil.

Exit mobile version