Site icon

Medicina alternativa – Helioterapia

helyotherapie

Soarele este principala sursa de energie pentru viata de pe planeta noastra. Inca din antichitate, toate culturile au inteles acest lucru si au transformat soarele in divinitate. Printre popoarele lumii antice care venerau soarle si puterea lui energetica se numara persii, grecii, egiptenii, babilonienii, aztecii si mayasii. Toate aceste civilizatii au inteles ca soarele reprezinta ceva foarte important si neputand sa isi explice ce se intampla au atribuit acestui astru rolul de zeu.

Actiunea soarelui asupra oamenilor se poate observa foarte usor facand o comparatie intre civilizatiile care traiesc in zonele calde ale globului si ceilalti care isi duc viata in zonele temperate si reci. In zonele calde viata este mai prospera in toate regnurile ei din cauza luminii pe care astrul zilei o revarsa peste planeta noastra. Oamenii care traiesc in aceste zone au dintii si oasele mai sanatoase decat cei din zonele mai reci, acest fapt datorandu-se vitaminei D care printre alte proprietati, ajuta la sanatatea oaselor si a dintilor. Deasemenea energiile venite de la soare ajuta la regenerarea sau mentinerea unei stari fizice, psihice si spirituale buna.

 

Helioterapia

Acest gen de terapie alternativa se bazeaza in principal pe puterea de vindecare venita de la energiile subtile ale Soarelui si este o metoda holistica din cauza ca trateaza omul ca pe un intreg si nu ca pe o suma de parti componente.

Metoda practica de a folosi aceasta metoda de terapie este foarte simpla si la indemana oricui. Trebuie gasit un loc ferit de privirile indiscrete ale semenilor nostri, si sa ne plimbam nud si cu capul acoperit in razele binefacatoare ale soarelui. Zona pe care trebuie tratata este cea care trebuie sa acumuleze cat mai multa energie de la soare, asa ca ea va fi cea care trebuie expusa razelor cat mai mult. Trebuie evitat soarele puternic de la pranz, cel mai bun fiind cel de dimineata si cel dinaintea inserarii.

Pentru ca helioterapia sa aiba succesul dorit trebuie luate in seama cateva recomandari care faciliteaza acest lucru.

In primul rand trebuie adoptata o dieta specifica cu 12 -14 zile inainte de inceperea terapiei propriu-zise. Abordarea unei atitudinei psihice si mentale specifice este si ea de mare ajutor, la fel fiind si abstinenta sexuala in tot decursul terapiei. In timpul acestei terapii trebuie evitate mirosurile neplacute, efortul fizic intens, fumatul si viciile in general.

Dieta se bazeaza pe cereale proaspte ( grau, orez ), care trebuie spalate si fierte in apa care in prealabila a fost expusa la razele soalare, sau chiar in lapte cu continut mic de grasimi. Alte alimente care pot fi folosite in dieta premergatoare terapiei si pe toata durata ei sunt: porumbul proaspat fiert in apa sau lapte, meiul, fructe copate naturale fara hormoni, ingrasaminte chimice sau pesticide.

Legumele verzi, verdeturile si cartofii se vor consuma in cantitate cat mai mica, iar carnea, zaharul, cafeaua, drogurile si alte substante cu efect toxic asupra organismului uman sunt contraindicate. La fel sunt si fasolea, mazarea sau lintea. Apa consumata in fiecare zi trebuie sa aiba provenienta naturala si sa fie expusa la soare inainte de a fi consumata.

Atitudinea psiho-mentala corespunzatoare se face prin incercarea acordarii vibrationale a omului cu natura inconjuratoare si cu divinitatea. Acest lucru se realizeaza prin rugaciuni si ganduri frumoase.

Realizarea propriu-zisa a helioterapiei se face prin plimbarea in pielea goala, doar capul trebuie acoperit, prin aer curat avand grija ca zona cea mai expusa la soare sa fie cea care trebuie tratata. Persoanele fotosensibile trebuie sa aleaga orele diminetii pentru aceasta practica si trebuie avuta mare grija sa nu se faca abuz de expunerea la razele solare deoarece acestea pot avea si un efect negativ si atunci produc arsuri si insolatii. Dieta inceputa cu circa 2 saptamani inaintea terapiei trebuie continuata sapte luni dupa intreruperea terapiei. Mesele, bautul apei, baia, odihna se vor realiza dupa un program ales dinainte.

Daca toate acestea sunt prea greu de urmat si viata cotidiana nu permite oricui sa aiba un program care sa poata permite realizarea unui astfel de tratament, nu trebuie uitat ca oricand exista ocazia, o baie de soare are intotdeauna efecte benefice si chiar miraculoase asupra organismului uman.

 

Exit mobile version