Site icon

”Imposibil” este doar un cuvânt

imposibil este doar un cuvant

Toată lumea, la un moment dat din viața lui , a visat să fie cineva special, cineva mare. Cine nu are fantezii despre el ca fiind cel care-l  lovește pe Homer într-un joc câștigător? Cine nu a visat să fie regina balului? Și de câte ori n-am visat să fim bogați sau plin de succes, sau fericiți cu relațiile noastre?

De multe ori visam vise mari și avem aspirații mari. Din păcate, visele noastre rămân doar vise. Și aspirațiile noastre de a colecta cu ușurință rămân la fel.
Aceasta este o întorsătură tristă a evenimentelor din viața noastră. În loc să experimentăm aventuri incitante în actualizarea de sine, ne-am prins în monotonia vieții de zi cu zi abia existente.
Dar știi ce? Viața ar putea fi mult mai bună dacă am învăța să țintim mai sus.
Cea mai comună problemă în stabilirea obiectivelor este cuvântul imposibil. Cei mai mulți oameni gândesc că nu pot face asta. E prea greu. E imposibil. Nimeni nu poate face acest lucru.
Cu toate acestea, în cazul în care toată lumea ar crede asta, nu ar exista nici invenții, inovații, și nici progrese în realizarea umană.

Amintiți-vă că oamenii de știință au fost uimiți când au privit la bondarul umil. Teoretic, au spus ei, era imposibil ca bondarul să zboare. Din nefericire pentru bondari, albinelor nimeni nu le-a spus așa. Deci au zburat în continuare.
Pe de altă parte, unele persoane suferă de o visare total scandaloasă și nu acționează asupra lor. Rezultatul? Vise sparte și aspirații zdrențuite.

Dacă te limitezi la îndoiala de sine și ipoteze de auto-limitare, nu vei fi capabil să spargi din trecut tot ceea ce consideri imposibil.
Încearcă acest exercițiu: ia o bucată de hârtie și scrie unele obiective din viața ta. Sub un antet, listează  lucrurile pe care ” știu că le pot face”. Sub un alt antet, scrie lucrurile pe care „aș putea fi capabil să le fac”. Și sub încă unul, lista de lucruri care sunt „imposibil pentru mine să le fac.”

Acum uită-te la toate antetele în fiecare zi pentru a realiza obiectivele care sunt sub lucrurile ” știu că le pot face”. Verifică-le atunci când sunt în măsură să le realizezi. La fel cum ești în stare să verifici toate obiectivele tale în această poziție, încearcă să realizezi obiectivele prevăzute de alte antete, spre exemplu cel care în care scrie „aș putea fi capabil să le fac.”
Ca și obiectele pe care le-ai scris în lucruri pe care le-ai putea face, încercă să treci și cele din lista „imposibil pentru mine să le fac” la lista de lucruri „aș putea fi capabil să le fac.”
Pe măsură ce repeți acest proces, vei afla că obiectivele ce ai crezut că a fost imposibil să le realizezi au devenit mai ușor de realizat. Și imposibilul începe să pară posibil.

Vezi tu, tehnica de aici nu este de a-ți limita imaginația. Este pentru a ținti mai sus, și începe să lucreze pentru atingerea acestui obiectiv încetul cu încetul. Cu toate acestea, este înțelept să se stabilească un obiectiv, care este cu adevărat nerealist.
Cei care doar visau la un obiectiv, fără să lucreze din greu ajung dezamăgiți și deziluzionați.

Pe de altă parte, în cazul în care i-ai fi spus cuiva în urmă cu o sută de ani că ar fi fost posibil ca omul să ajungă pe Lună, ar fi râs de tine. Dacă le-ai fi spus că ai putea trimite un e-mail de aici până în cealaltă parte a lumii în câteva secunde, ar fi spus că ți-ai ieșit din minți. Dar, prin dorința pură și perseverentă, aceste vise imposibile sunt acum realități.
Thomas Edison a spus odată că geniul este 1% inspirație și 99% transpirație. Nimic nu ar putea fi mai adevărat. Pentru realizarea viselor, îți trebuie muncă și disciplină maximă. Dar ia act de faptul că 1% trebuie să fie un vis mare și nu se realizează cu ușurință totul.
Vă amintiți vorbele „Fără durere, nici un câștig”? Aceasta este cât se poate de adevărat.

Așa ca visează, prietene! Nu te lăsa prins în percepția limitărilor! Gândește măreț și lucrează din greu pentru a-ți atinge aceste vise! Pe măsură ce faci un pas pe scara progresului, vei afla că imposibilul tocmai a devenit un pic mai mult posibil.

Exit mobile version