ciuperci medicinale

5. Coriolus

Coriolus Versicolor este una dintre cele mai studiate ciuperci medicinale de pe intreg mapamondul. Totul a inceput atunci cand la sfaturile unui batran, un japonez a reusit sa isi trateza cancerul de stomac cu aceasta ciuperca. Destinul, sau karma cum spun asiaticii, a facut ca vecinul de bloc al acestui cetatean sa fie un om de stiinta care a inceput cercetarea ei. In urma muncii acestuia s-a demonstrat ca PSK sau polizaharidele Krestin a triplat rata de viata in cazul pacientilor care aveau cancer de stomac, colon, esofag, faringe, plamani si chiar in doua tipuri de leucemie. Mai are si proprietatea de a diminua efectele secundare ale chimioterapiei si radioterapiei: obosela, pierdera apetitului, durere, anxietate, transpiratii etc. Pe langa toate acestea, ciuperca poate combate hepatita virala B, hepatita cronica si lupta impotriva HPV si SIDA.

Aceasta ciuperca este cunoscuta in medicina populara asiatica din timpuri stravechi si este cunoscuta in Japonia sub numele de Kawaratake si in China sub numele de “ Ciuperca norilor “.

6. Ganoderma

Ganoderma Lucidum, reishi sau mannentake este una dintre cele mai cunoscute si mai utilizate ciuperci medicinale de pe intreaga planeta, purtand supranumele de “ ciuperca nemuririi ”. Cercetarile asupra ei au dus la concluzia ea contine anumiti compusi bioactivi cu o paleta mare de actiuni terapeutice printre care un rol important il are cresterea puterii sistemului imunitar. Ganoderma mai are proprietatea de a ajuta sistemul vascular si cardiac, de a scadea tensiunea arteriala si colesterolul rau si de a proteja functiile inimii. Folosita singura impotriva cancerului nu are proprietati care sa exceleze, dar in combinatie cu alte plante si ciuperci medicinale, situatia se schimba. In schimb actioneaza foarte bine ca antialergic –  deoarece inhiba eliberarea histaminei, ca adjuvant in cazul bolnavilor de SIDA, are rol preventiv in aparitia herpesului, combate sinuzitele si infectiile auriculare, si lupta impotriva hepatitei C.

Mai exista o gama larga de ciuperci medicinale cu efecte fitoterapeutice ridicate, dar am preferat sa le amintesc doar pe acestea deocamdata, deoarece s-au facut nenumarte studii asupra lor mai ales asupra efectului lor de a combate SIDA si diferitele tipuri de cancer. Din pacate aceste minuni pe care natura le pune la dispozitia noastra nu sunt folosite la adevarata lor valoare, oamenii preferand sa se otraveasca cu alte metode in cazul acestor maladii care fac ravagii in prezent. Probabil unul dintre motivele pentru care aceste boli incep sa se raspandeasca si sa faca tot mai multe victime, este acela ca omul nu mai foloseste resursele naturale puse la dispozitie si incearca sa creeze el altele noi. Sper ca in cat mai scurt timp omenirea sa isi dea seama ca singura  farmacie cu adevarat functionala este cea pusa la dispozitie de Dumnezeu prin natura si ca singurii medici adevarati sunt cei care vindeca sufletul si spirtul, nu corpul fizic. Corpul fizic se vindeca singur daca sunt vindecate celelalte corpuri subtile ale omului.