Dezvoltare și evoluțieSpiritualitate

Cum Transformăm Călătoria într-o Inițiere în Arta de a Trăi

   Călătoria reprezintă un fel de iniţiere, o iniţiere în arta de a trăi, de a simţi, de a fi fericit.

De asemenea, călătoria este ceva „frumos” pe care îl faci „bine”, pentru că vine din sufletul tău. Nu există călătorii „urâte”, toate sunt experienţe de neuitat pe care le poţi împărtăşi ceva mai târziu.

Într-o călătorie înveţi să fii mai tolerant cu ceilalţi, să preţuieşti mai mult ce ai în jurul tău, să te bucuri de frumuseţile naturii şi să observi că există oameni diferiţi faţă de aceia cu care te-ai obişnuit în oraşul tău natal.

O călătorie este, de asemenea, un bun prilej de a-ţi completa cunoştinţele de cultură generală deoarece orice loc ai vizita are o poveste anume.

Este şi un mod plăcut de a cunoaşte mulţi oameni şi a lega noi prietenii. Poţi călători să înveţi, să te distrezi, să explorezi, să îţi eliberezi mintea de anumite gânduri, să pictezi, să scrii, să devii mai bogat spiritual.

Cum Transformăm Călătoria într-o Inițiere în Arta de a Trăi

De-a lungul întregii călătorii a vieţii, noi avem de ales modalităţile de călătorie: de pildă, putem rămâne în sala de aşteptare, în speranţa că alţii îţi vor da permisiunea de a urca la bord; putem călători la clasa a doua, fapt care ne va permite să ajungem la destinaţia dorită, dar fără niciun confort; sau putem călători la clasa întâi, în condiţii care ne vom transforma călătoria într-o plăcere.

Indiferent pentru ce clasă optăm, tiparul zborului este întotdeauna acelaşi: ne naştem, ne trăim viaţa şi în final murim. Aşteptarea este un joc de noroc. Zborul la clasa a doua este o luptă continuă. Numai zborul la clasa întâi reprezintă o plăcere.

Deşi este de departe cel mai minunat şi mai confortabil mod de a călători, el ne solicită mai mult. Nu orice călător îşi poate permite acest tip de zbor.

El ne conduce acolo unde dorim, dar presupune adeseori foarte multe drame, un mare disconfort şi o mare indiferenţă faţă de spiritul vieţii trăite plenar. Aşteptarea reprezintă modul cel mai puţin creativ de a trăi.

Vestea bună este că orice om poate călători la clasa întâi, cel puţin în ceea ce priveşte călătoria vieţii.

Călătoria vieții ca ofertă nu poate fi cumpărată pe bani.

Călătoria prin viaţă la clasa întâi reprezintă un privilegiu care trebuie câştigat şi singura modalitate de a-l câştiga constă în a opta pentru iubire în locul fricii.

A călători prin viaţă la clasa întâi înseamnă a călători cu viteza iubirii. 

A călători cu viteza iubirii înseamnă a lua o decizie în această direcţie, a-ţi confrunta personal temerile, inclusiv spiritul defensiv, mânia, judecăţile critice, abandonarea şi insecuritatea, şi a respinge în mod asumat aceste tipare, optând pentru o atitudine mai pozitivă şi mai plină de iubire.

Singura condiţie necesară în acest scop este să te deschizi în faţa iubirii plenare faţă de viaţă şi să consideri toate împrejurările acesteia (persoane, circumstanţe şi evenimente) ca fiind simple oportunităţi de a învăţa pentru sufletul tău.

A iubi ceva sau pe cineva nu înseamnă că persoana sau situaţia respectivă trebuie să îţi şi placă. Nu este deloc necesar să o aprobi sau să ţi-o doreşti. Înseamnă doar să accepţi realitatea prezentă şi să înţelegi că ea nu corespunde aspiraţiilor tale.

Chiar dacă nu poţi evita o situaţie sau alta, tu ai întotdeauna liberul arbitru de a reacţiona aşa cum doreşti în faţa ei. Te poţi simţi o victimă, sau îi poţi transmite iubire, astfel încât reacţia ta să o transforme într-o circumstanţă proactivă, creativă şi în ultimă instanţă potrivită pentru tine.

Ştiu că pare nerealist să îţi propui să iubeşti viaţa în ansamblul ei, cu bune şi cu rele. Cu siguranţă, provocarea este foarte mare.

Opţiunea de a trece la o clasă superioară îţi stă întotdeauna la dispoziţie. Tot ce trebuie să faci în acest scop este să îţi modifici percepţia, să treci de la minte la inimă, de la frică la iubire, de la ataşament la dăruire, de la „nu” la „da”, de la negativ la pozitiv şi de la „mine” la „noi.”

Vestea bună este că vei simţi imediat beneficiile acestei schimbări.

Viaţa ta depinde numai de tine, inclusiv călătoria prin ea. În funcţie de condiţiile de zbor pentru care optezi, poţi avea experienţe teribile sau extraordinare.

Calitatea călătoriei depinde de felul în care navighezi prin această topografie. Dacă zbori prin plafonul gros al norilor fricii şi dramelor, vei intra în spirala descendentă a negativităţii şi vei avea o viaţă mizerabilă.

Pe de altă parte, dacă optezi pentru a te ridica deasupra plafonului de nori, respectiv al conflictelor de zi cu zi, prin deschiderea inimii şi prin cultivarea iubirii, dar mai ales prin decizia de a iubi viaţa indiferent ce îţi oferă ea, întreaga călătorie se transformă într-o aventură care iluminează sufletul şi într-o excursie celestă.

Mai jos regăsiți câteva dintre cele mai celebre citate și cuvinte motivaționale care ilustrează frumusețea călătoriilor și farmecul de a călători.

Mereu m-am întrebat de ce păsările stau în același loc deși au aripi și pot zbura oriunde pe pământ. Și după aceea m-am întrebat pe mine același lucru – Harun Yahya

Nu am fost peste tot, dar este pe lista mea – Susan Sontag.

Dacă respingi mâncarea, ignori obiceiurile, îți este frică de religie și eviți oamenii, mai bine stai acasă – James Michener.

Dacă ai impresia că aventura este periculoasă, încearcă rutina. Este letală – Paulo Coelho.

Călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat – anonim.

Oriunde te duci, du-te cu toată inima – Confucius.

Paris este mereu o idee bună – Audrey Hepburn.

Un bun călător nu are planuri fixe și nu este interesat să ajungă undeva – Lao Tzu.

 Nu sunt un mare bucătar, nu sunt un mare artist, dar iubesc arta și iubesc mânarea, deci sunt călătorul perfect – Michael Palin.

 Un om nu poate descoperi noi oceane până când nu are curajul de a pierde pământul din vedere – Andre Gide.

O dată pe an, du-te undeva unde nu ai mai fost înainte – Dalai Lama.

 Adevărata călătorie de descoperire nu înseamnă a căuta noi peisaje, ci a privi totul cu alți ochi – Marcel Proust.

Să călătorești înseamnă să descoperi că toți se înșeală când este vorba despre alte țări – Aldous Huxley.

Umple-ți ochii de minuni, trăiește precum o să mori în 10 secunde. Vezi lumea. Este cu mult mai fantastic decât orice vis realizat sau plătit în fabrici – Ray Bradbury.

Călătoriile au tendința de a intensifica toate emoțiile umane – Peter Hoeg.

Nu trebuie să fii bogat pentru a călători bine – Eugene Fodor.

Din când în când oamenii descoperă că nu trebuie să experimenteze lumea în felul în care li s-a spus să o facă – Alan Keightley.

Nu pleca niciodată în vacanțe cu persoane pe care nu le iubești – Ernest Hemingway

O călătorie se măsoară cel mai bine în prieteni, nu în kilometri – Tim Cahill

Țelul suprem al călătoriei nu este de a pune piciorul pe un pământ străin. Este de a putea, în sfârșit, să pășești în propria țară ca pe un meleag străin – Gilbert Keith Chesterton

Viața este o călătorie, nu o destinație – Ralph Waldo Emerson

Este bine să existe un sfârșit la fiecare călătorie, dar în final cea mai importantă este chiar călătoria – Ursula Kroeber Le Guin

Un călător înțelept nu își va disprețui niciodată țara din care provine – William Hazlitt

Dacă o să te trezești singur într-un oraș ciudat, o să ai una dintre cele mai plăcute senzații din lume – Freya Stark

Călătoriile te fac modest, atunci când realizezi ce loc micuț ocupi în lume – Gustave Flaubert

Unii dintre noi călătoresc mereu, pentru a descoperi alte state, alte vieți, alte suflete – Anais Nin

APRECIERE ARTICOL

CONTINUT ARTICOL - 9.3
COMPONENTA ARTISTICA - 9.2
MESAJ ARTICOL - 9.5

9.3

VOTEAZA!

User Rating: 3.69 ( 17 votes)

Bioenergoterapeut

In urma experiențelor paranormale trăite de-a lungul vieții am scris șase cărti: Mesagerii Luminii, Alternanța , Dimensiunea IV, Bioenergia-Terapie blândă, Miriam și Chipul Fericirii. Abonează-te

Articole similare

4 Comments

 1. Articolul tau, m-a dus cu gandul spre VIATA PE UN PERON, de Octavian Paler.., spre sensul vietii si rolul in calatoria noastra pe pamant. Cuvintele din carte cred ca ar ajunge unde trebuie si atunci le voi posta aici

  „În loc să mă adresez păianjenilor din sala de aşteptare ori vân¬tului care suflă dinspre pădure spre mlaştină, mă adresez unor oameni pe care nu-i văd, nu-i cunosc,

  şi unii, poate, încă nici nu s-au născut.”

  Octavian Paler scrie în carte propriul său decalog. Porunci pentru el şi sfaturi pentru noi:
  „Prima poruncă: Să aştepţi oricât.
  A doua poruncă: Să aştepţi orice.
  A treia poruncă: Să nu-ţi aminteşti, în schimb, orice. Nu sunt bune decât amintirile care te ajută să trăieşti în prezent.
  A patra poruncă: Să nu numeri zilele.
  A cincea poruncă: Să nu uiţi că orice aşteptare e provizorie, chiar dacă durează toată viaţa.
  A şasea poruncă: Repetă că nu există pustiu. Există doar incapacitatea noastră de a umple golul în care trăim.
  A şaptea poruncă: Nu pune în aceeaşi oală şi ru¬găciunea şi pe Dumnezeu. Rugăciunea este uneori o formă de a spera a celui ce nu îndrăzneşte să spere singur.
  A opta poruncă: Dacă gândul ăsta te ajută, nu evita să recunoşti că speri neavând altceva mai bun de fă¬cut sau chiar pentru a te feri de urmările faptului că nu faci nimic.
  A noua poruncă: Binecuvântează ocazia de a-ţi aparţine în întregime. Singurătatea e o târfă care nu te învinuieşte că eşti egoist.
  A zecea poruncă: Aminteşte-ţi că paradisul a fost, aproape sigur, într-o grotă.”

 2. Existenta pe Pamant poate fi vazuta ca una dintre calatoriile spiritului; iar gandul – mijlocul de deplasare al unei persoane in propria calatorie a starilor pe care si le genereaza; precum organizarea unei excursii, constient sau nu, construim propriile idei in fiecare moment al vietii si implicit ne conducem trairile in calatoria intentiilor noastre.
  O veritabila calatorie poate fi numita cea a fiecarui gand – cu siguranta nu ramane niciodata doar in stadiul de organizare, ci are loc pana la capat…
  Succint si adevarat: ne este precum gandim!

 3. Foarte frumoasa expunere la ceea ce insemna ca si valoare spirituala arta de a calatorii prin lume.Desi am calatorit destul de mult prin Romania- o tara superba cu un potential spiritual extraordinar mi am dorit sa vad si alte locuri…mai mult sau mai putin indepartate….si asa am ajuns in Orientul Mijlociu unde am trait o experienta deosebita in ceea ce priveste viata, obiceiurile, religia celor care traiesc acolo…si pot sa spun ca m au incarcat energetic si spiritual….apoi am trait clipe de reverie oriunde am mai calatorit prin lume….si sper sa acumulez noi experiente in locurile pe unde voi mai merge.Imi place sa constat ca ceea ce simteam in sufletul meu este confirmat de tine….adica faptul ca e necesar sa evoluam si prin aceasta modalitate -Calatoria prin lume-

 4. Sunt necesare aceste călătorii inițiatice, fiecare loc are încărcătura lui energetică, este bine, dacă avem posibilatea să călătorim cât mai mult pentru a „primi” ceea ce Divinitatea a creat în locurile respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button