Site icon

Cum să îi Convingi pe cei din Apropierea ta să Adopte o Gândire Pozitivă

gândire pozitivă

Sunt, într-adevăr, momente în care o gândire pozitivă ne încurcă. Însă sunt și momente în care gândirea pozitivă ne ajută.

Așadar, ușor poate fi trasă concluzia că abordările extremiste de tipul gândirea pozitivă este totul, cred că sunt abordări periculoase, prea puțin constructive și cred că realitatea infirmă în fiecare moment ambele ipoteze.

Gândirea pozitivă și cea negativă sunt doar concepte, însă când încercăm să punem totul sub umbrela unui concept și absolutizăm, găsim exemple care ne infirmă teoria, oricare ar fi ea.

[box type=”note” align=”aligncenter” class=”” width=””]Descarcă aici un exemplude gândire pozitivă și motivație deosebit. Nu rata![/box]

Dar cum faci să abordezi o gândire pozitivă atunci atunci când cei dragi din preajma ta te încarcă cu poveștile lor negative?

Multora dintre noi ni se întâmplă să stăm în preajma părinților care ascultă toată ziua știrile politice, economice sau de care or fi ele.

În acel timp suntem bombardați cu tot felul de informații pe care nu numai că nu avem chef să le ascultăm, dar pe care în mod obișnuit ar trebui să le evităm.

În astfel de situații sunt două opțiuni: să încercăm să ne impunem punctul de vedere, sau dacă nu înțeleg ce impact au aceste știri asupra vieții lor să ne retragem.

Important este să ne susținem punctul de vedere, o dată, a doua oară, iar apoi dacă nu reușim să renunțăm. În acest fel ne-am făcut datoria.

 

Cum să îi Convingi pe cei din Apropierea ta sa Adopte o Gândire Pozitivă

  1. Elimină discuțiile negative și asigură-te că intentia lor e pozitivă

Fă-ți un obicei din a crea imagini și povești optimiste despre tine și cei din jur. Povestește-le cât de important este asta.

Stabilește-le un vis și încearcă să îl vizualizeze materializându-se. Gândește-te cum se vor simți când se va transforma în realitate.

Încarcă-i cu sentimente pozitive, chiar dacă momentan sunt doar la nivel mental. În timp se vor transforma în realitate. Și cel mai important, vor începe să se obișnuiască să gândească pozitiv.

Este important să identifici factorii externi negativi din viata lor. De exemplu, starea lor de spirit poate fi otrăvită dacă sunt înconjurați de persoane negative.

Prin urmare, fii  atent la influențele negative. Limitează-le expunerea la aceste gânduri cât mai mult posibil.

De asemenea, discută planuri cu oamenii și încurajează-i să își susțină visurile.

Înconjoară-i cu gânduri și acțiuni care îi motivează. Dacă sunt demotivați, oamenii nu se vor simți bine.

Energia pozitivă care le-o transmiți îi va ajuta sa își îmbunătățească modul de gândire.

 

  1. Focusează-te în ai ajuta și nu fugi!

De foarte multe ori evităm anumite eforturi, anumite munci care ne sunt impuse de viață fără a ne gândi că, făcând acest lucru, nu vom ajunge niciodată să ne perfecționăm.

Uneori considerăm că viața de familie este foarte dificilă, că serviciul este extrem de obositor, prietenii prea insistenți și atunci simțim nevoia să fugim…alteori chiar de toate responsabilitățile.

Știți ceva? Nu este recomandat să fugi!

Dacă Destinul ne așază în anumite situații, înseamnă că există motive pentru acest lucru, iar pentru a face față dificultăților și obstacolelor vieții zilnice, trebuie să ne întărim.

Tinerii care fac sport se antrenează tocmai pentru a suporta oboseala, frigul sau căldura, marinarii își măsoară forțele cu cele ale mărilor și oceanelor, înfruntând intemperiile și cele mai mari pericole, iar noi nu vom putea oare să ne comportăm asemeni lor, „antrenându-ne” să rezistăm fizic și psihic, pentru a fi în formă?!

Sigur că atunci când se ajunge în faza în care considerăm că situația este fără ieșire, dincolo de limita suportabilității, trebuie să ne salvăm, dar de îndată ce este posibil, revenim pentru a face față, până când vom deveni cu adevărat zdraveni, puternici și… împliniți.

  1. Definește-le punctual optimismul!

În viață pentru a ști ce înseamnă progresul este necesar să învățăm să nu ne blocăm calea, să învățăm să nu ne punem limite, să nu admitem înfrângerea ca pe ceva catastrofal, să nu ne considerăm slabi, incapabili sau vulnerabili, să nu știm să definim pesimismul.

Dacă vom ști să suportăm atât cât este nevoie, să rezistăm atât cât se cere, să învingen atunci când ne este permis, vom căpăta acel optimism, acea încredere și acea dorință care să ne facă fericiți.

  1. Fii perseverent!

Gândire pozitivă nu înseamnă să mergi ca nebunul către atingerea obiectivelor, ci o poți face elegant maximizându-ți șansele de reușită făcându-ți un ”update” înainte de toate.

Există oameni care-și fac griji nejustificate că-și pierd identitatea, că ei nu sunt așa. Asta este doar frica de a deveni mai bun sau poate frica de eșec.

În esență râmânem aceiași, ce propun este doar să ne folosim la maxim potențialul, să recunoaștem acest potențial și să-l amplificăm.

Trebuie să ne facem un upgrade la modul de gândi, de a fi, de a simți și de a acționa. Avem nevoie de acest start-up mental diferit, trebuie să persverăm să ni-l impunem.

Unii sunt în stare, altora nu le este simplu. Însă, anticipând, poți lua în calcul cine trebuie să devii înainte de toate.

Apoi, în funcție de răspunsurile pe care ți le dai, poate este nevoie să faci anumite lucruri pentru a deveni capabil, iar aceste lucruri pot fi incluse în planul tău de acțiune fără nicio problemă.

Chiar dacă nu îți iese de la primele încercări, perseverează!

 

  1. Condiționează-le Ego-ul prin iertare!

Procesul de transcedere a judecării de sine, a urii, a îndoielii sau mai bine zis a condiționării egoului– este iertarea.

Pentru fiecare dintre noi, atunci când vorbim despre iertare, ne referim la un gest pe care-l facem vizavi de altcineva, însă din punctul meu de vedere adevărata iertare începe în primul rând cu propria persoană, urmând ca mai apoi să se extindă și asupra celorlalți.

În esență adevărata iertare constă în realizarea dorinței sincere de a-ți schimba modul de a gândi referitor la Sinele propriu.

Iertarea este procesul de renunțare la conceptul de sine limitat în favoarea egoului.

Dorința de ați aduce propria iertare nu este altceva decât modul de a înlocui gândurile de frică cu cele de iubire; cele de blamare cu cele de bunătate; cele de condamnare cu cele de toleranță; cele de îndoială cu cele de încredere; cele de negare cu cele de certitudine.

Procesul iertării este unul transformațional, prin care ți se înapoiază integritatea în schimbul tuturor temerilor învățate și dobândite.

Când iertarea cuprinde toate îndoielile și judecățile de sine, omul își aduce aminte de Sinele său și nu va mai fi dispus să aprecieze povestea egoului în detrimentul Sinelui.

Iertarea operează la timpul prezent și atenționează cu privire la faptul că omul nu este una cu durerile acumulate în trecutul său, iar durerile din trecut nu mai există.

În ultimă instanță, iertarea destramă iluzia slăbiciunii și a limitării, ajutând ființa umană să redevină completă și fericită.

Iertând vom dizolva temerile, vom anihila îndoielile și vom destrăma întunericul interior, bucurându-ne din nou de libertatea de care merităm să ne bucurăm de drept și de Lumina Sinelui nostru…etern.

După aceea vom putea printr-un proces de meditație, o schemă clasică folosită în privința iertării, să devenim pe deplin fericiți, eliminând temerile și oferindu-ne șansa de a ne ierta propriile suflete, pentru momentele în care ne-am criticat, atacat și judecat Sinele.

Schema la care fac referire începe astfel:

Rugăciunea Cod Tatăl Nostru, după care se adaugă:

„Mă rog Ție Sfântă Trinitate- mă rog Ție.”

„Te iubesc și Te slujesc.”

„Mă rog pentru ajutorul Divin.”

„Ajută-mă să mă iert pentru toate momentele în care am fost nedrept cu mine.”

„Ajută-mă să mă iert pentru toate momentele în care am fost dur și neînduplecat; mi-am condamnat sufletul și mi-am osândit trupul.”

„Ajută-mă să mă iert pentru toate momentele când m-am criticat și m-am trădat cu destulă cruzime pe mine însămi.”

„Ajută-mă să accept că nu sunt una cu temerile mele.”

„Ajută-mă s-accept că prin intermediul iertării sunt liber, mă bucur de pace și de iubire.”

„Ajută-mă s-accept că prin intermediul iertării sunt liber și mă bucur de Sinele meu.”

„Ajută-mă să mă iert, să mă eliberez, să fiu liber și să iubesc.”

„Ajută-mă să mă iert, să iert și să mă bucur de pace.”

„Ajută-mă să mă iert, să iert și să mă bucur de iubire.”

„Ajută-mă să mă iert, să iert și să sper la nemurire.”

„Ajută-mă să mă iert, să iert și să trăiesc în fericire.”

Această schemă se poate repeta până când în momentul în care cel în cauză simte că procesul său de iertare, pace și eliberare este desăvârșit.

Concluzie

Este mult mai ușor să ai o atitudine pozitivă dacă te concentrezi pe cele mai bune momente din viața. Este  inevitabil să ai și probleme și provocări, trebuie însă să îți amintești că așa e viața, are și urcușuri și coborâșuri.

Și mai ales trebuie să te impui prin experiența ta și celor apropiați ție.

Prin urmare, alege să îți umpli mintea cu gânduri și imagini pozitive. Prin asta îi ajuți și pe cei de lângă tine.

Fă din asta un obicei conștient. Pentru început, poți începe prin a aprecia tot ceea ce ai acum. O stare de recunoștință ajută foarte mult la gândirea pozitivă.

Dacă mintea ta nu este obișnuită să gândească pozitiv, nu vei putea să te impui față de ai tăi.

Vestea buna este că tu poți să îți controlezi gândurile. Poți face oameni fericiți în fiecare zi gândind pozitiv.

Distribuie articolul ăsta mai departe chiar persoanei apropiate cu care vrei să porți o discuție constructiv pozitivă!

Ce zici?

Exit mobile version