Site icon

Corpurile subtile ale omului

corpul astral

Pe langa corpul fizic, omul mai are inca trei corpuri subtile principale care inconjoara si interactioneaza intre ele dar si cu corpul fizic. Aceste corpuri de energie sunt: corpul eteric, corpul astral si corpul mental. Corpul fizic reprezinta o baza pentru celelalte trei corpuri subtile in care acestea se ancoreaza. Toate aceste patru corpuri de care dispunem ocupa acelasi spatiu dar au frecvente vibrationale diferite si sunt conectate cu sufletul, fiecare dintre ele fiind un fel de vehicul pentru suflet.

 

Corpul eteric este cel pe care il foloseste orice bioenergoterapeut pentru a pune diagnostice, putand vedea diferite boli pe baza lui. El este barometrul organismului, fiind responsabil de buna functionare atat fizica, dar si mentala. In momentul mortii acest corp dispare.

Corpul astral este cel care ne face sa simtim sentimentele. El este cel care ne face sa calatorim in astral in anumite situatii cum ar fi in cazul comei sau a consumului unor anumite substante psihotrope. In momentul mortii acest corp se detaseaza de corpul fizic si se transfera in lumea astrala. In el se depoziteaza memoria si el percepe emotiile.

Corpul mental contine toate gandurile omului, chiar si cele extrasenzoriale si intuitive si are doua nivele: partea superioara care este responsabila de experientele spirituale, intuitie si partea inferioara care este strict legata de viata pamanteana – materiala.

Majoritatea oamenilor cred ca energia care ii tine in viata vine doar de la alimente, dar de fapt corpurile subtile si cel fizic se hranesc cu mult mai multe elemente care ne inconjoara:  aer, apa, alimente, parfumuri, sunete, lumina culori etc.  Din aceasta cauza au aparut diferite terapii de mii de ani, oamenii si-au dat seama cumva ca nu doar corpul fizic exista si au descoperit si celelalte corpuri subtile, energetice. Medicina orientala se bazeaza pe aceste terapii de mai  multe milenii cu succes reusind sa faca ceea ce medicina moderna nu poate.

 

Bioenergoterapia se bazeaza pe aceste corpuri si energii subtile pentru a pune diagnostice si pentru a trata diferite afectiuni ale organismului uman prin diferite metode cum ar fi acupunctura, reflexoterapia, presopunctura, tratamentele prin bioenergie, cromoterapie etc. Este o metoda care incepe sa fie din ce in ce mai respectata si in occident unde de abia acum incepe sa patrunda cum trebuie si in timp va inlocui medicina moderna care de fapt, nu are ca intentie decat imbogatirea unora in detrimentul oamenilor bolnavi.

Exit mobile version