Acest articol este pentru cei care doriți să scrieți un guest-post pe bioenergoterapeut.ro. AMm început să primesc și astfel de solicitări de o perioadă încoace și am zis să vă explic în detaliu condițiile de publicare a unui asfel de articol.

Înainte de a îmi trimite orice mesaj  citește cu atenție cerințele de mai jos:

Condițiile pentru a accepta un guest-post sunt acestea:

Conditiile in care accept guest-post-uri

 • Autorul articolului să nu aibă o reputație cu conotații negative. Asta înseamnă în primul rând să nu fie cunoscut că a promovat online sau offline activități de genul: scheme de îmbogățire rapidă, materiale xxx sau orice activitate cu care eu nu doresc ca blogul meu să fie asociat.
 • Articolul să aibă minim 500 de cuvinte, fără paragrafele de prezentare. În fața articolului, la publicare voi adăuga eu o propoziție în care te voi introduce. Să fie scris integral cu diacritice.
 • Articolul să fie un guest-post, nu advertorial. Pe scurt, asta înseamnă că nu vei promova nici un serviciu/produs. Dacă ești o companie sau un simplu comerciant, poți publica contra-cost un advertorial.
 • Să fie original. Același articol nu trebuie să mai fi fost publicat altundeva, iar după ce apare la mine pe blog să nu îl mai publici integral altundeva. Poți publica o parte din el la tine pe blog, menționând “Acest articol a fost publicat pe blogul  Mariei Ciobanu, la adresa…”.
 • Să se potrivească genului de articole care există deja la mine. De exemplu, un articol despre afaceri on-line ar fi nepotrivit. Pentru că eu nu scriu despre asta.
 • Pe cât posibil să se potrivească tonului pe care eu îl folosesc pe blog (pozitiv, constructiv). Mai multe despre mine poți afla aici.
 • La final vei include o descriere a ta și/sau blogului tău, cu 1 link spre acesta (dacă ai și dorești să pui link).
 • Cel mai important, articolul să fie realmente util cititorilor mei și să fie bine scris. Aici este interesul tău să fie așa. Dacă articolul este bun, îl voi promova pe social media, posibil și prin email marketing. Iar cititorii mei ar putea fi interesați să vină la tine pe site. Dacă nu le este util, e improbabil că îți vor vizita site-ul. Suplimentar, vreau ca cititorii mei să beneficieze de pe urma citirii articolului, nu să facă doar lectură.
 • Articolul să nu aibă greșeli ortografice sau gramaticale. Nu iau în considerare articole prost scrise. Îmi vei trimite un draft al articolului. Dacă este corect scris, mă uit peste și îți spun dacă și ce modificări doresc. Îmi trimiți articolul refăcut și eventual reluăm procesul până când sunt mulțumit de material. Doresc ca articolul pe care îl publicăm să fie bine scris.
 • După publicarea articolului să răspunzi la eventualele comentarii lăsate de cititori în termen realist (maxim câteva ore).
 • Adresa de email la care mă poți contacta este  mariaciobanubioenergie@yahoo.com.

Îți recomand ca înainte de a îmi trimite orice material, să îl recitești de mai multe ori și să corectezi orice greșeală de ortografie.