Site icon

Chakra Sacrala Swadhisthana

 

Chakra Sacrala cunoscuta si sub numele de Swadhisthana este al doilea punct energetic major din seria celor sapte chakre principale. Culoarea acestei chakre este portocaliul si se afla ca pozitie in zona osului pubian la aproximativ 3 latimi de deget (1-2 centimetri) sub buric. Aceasta chakra este legata de sexualitate, creativitate si de emotiile umane fiind considerata polul intimitatii, sexualiatatii si al dimensiunii social-emotionale.

Atunci cand se afla in stare de echilibru energetic aceasta chakra confera unei persoane abilitatea de a fi prietenoasa si atenta fata de semeni marindu-i preocuparea fata de aparteneta la grup, de activitatile si problemele sociale. Persoana cu chakra Sacrala echilibrata energetic va fi intuitiva dand dovada de clarviziune si va avea un nivel empatic crescut. De asemenea persoa va poseda un simt al umorului ridicat, va fi inspirata si creativa iar nevoile si pornirile sexuale vor fi echilibrate.

In situatia supra incarcarii energetice a chakrei Sacrale, emotiile persoanei in cauza vor fi exagerate iar aceasta va avea tendinte dominatore, abuzive si adesea vor trai intr-o lume iluzorie. Cel cu chakra Swadhisthana supraincarcata va deveni o persoana cu ambitii exagerate iar in plan sexual din cauza nevoilor marite va tinde sa isi perceapa partenerul ca pe un obiect.

Aflata in stare de deficienta energetica chakra Sacrala va da individului un caracter timid, fara siguranta de sine, dominat de anxietate si de o sensibilitate crescuta. Persoana in cauza va avea constant sentimentul de vinovatie aceasta fiind o piedica in a simti fericire, bucurie si a aprecia tot ce ii poate oferi placere devenind astfel o persoana rigida si cu multe inhibitii.

Simptomele dezechilibrului energetic la nivelul chakrei Swadhisthana se manifesta prin urinari frecvente si dureroase, maini si picoare umflate, dureri in zona inferioara a spatelui, dureri in zona picioarelor si in zona inghinala, balonari, probleme de menstruatie, schimbari ale starilor de spirit bruste si depresie.

Atunci cand dorim sa echilibram energetic chakra Sacrala una din cele mai importante metode este exprimarea creativitatii si a sexualitatii in mod echilibrat in asa fel incat aceasta exprimare sa aduca cu sine o stare de bine, de implinire si de echilibru. Se recomanda activitati de creatie precum artele plastice, muzica, sau orice implica procesul creativ iar incarcarea energetica se poate obtine prin activitati sexuale. Cristalele portocalii au efect benefic si se pot folosi in meditatie sau se pot purta in contact cu corpul. Se mai recomanda consumarea alimentelor de culoare portocalie.

 

 

Exit mobile version