Site icon

Chakra Radacina Muldahara

 

 

 

Chakra Radacina cunoscuta si sub denumirea de Chakra Muldahara este prima din categoria celor sapte chakre principale. Este perceputa si asociata ca si culore cu rosu si se gaseste la baza coloanei vertebrale in vecinatatea plexului coccigian intr-o pozitie inferioara sacrumului intre anus si organele genitale. Aceasta chakra reprezinta legatura cu teluricul, legaturile cu pamatul, instinctul de supravietuire si aspectele materiale si este baza energiei Kundalini. Se asociaza cu planul fizic, material si financiar.

 

Atunci cand aceasta chakra este supraincarcata persoana poate deveni egoista, cu tendinte de dominare, cu o vizune plina de prejudecati si cu inclinatii inspre sadism.

 

In capatul opus, atunci cand aceasta este slab incarcata energetic, persoana in cauza se simte slabita, lipsita de incredere si fara valoare, cu stari de anxietate legate de siguranta viitorului, fara o baza solida si fara sprijin. Pot aparea stari de rusine accentuate si apetit sexual scazut. Se poate ca persoana in cauza sa devina dependenta de lucruri materiale si sa dezvolte dereglari in alimentatie.

 

Problemele de sanatate provenite din dezechilibrul Chakrei Radacina pot imbraca forma afectiunilor sistemului sanguin prin circulatie redusa si varice dar si a durerilor lombare, a mainilor si picioarelor umflate, a retentiei de apa, a pielii si parului uscat, a constipatiei, gazelor si a diareei.

 

Pentru a curata si echilibra Chakra Radacina se pot aplica o serie de metode.

 

Activitatea in aer liber si in natura este o metoda eficace in echilibrarea acestei chakre iar actiuni precum inspirarea aerului curat si plin de arome naturale, mersul descult prin iarba sau pe pamant si cataratul in copaci au efecte benefice.

 

Exercitiul fizic, dansul, sportul sau orice activitate ce implica miscarea corpului, inclusiv activitatea sexuala, sunt o alta metoda de reglare si curatare a acestei chakre.

 

Meditatia asupra chakrei prin vizualizarea mentala, prin repetarea mantrei LAM, si prin concentrarea aupra culorii rosii a chakrei au efect de incarcare si deblocare.

 

O alta metoda recunoscuta de a stimula aceasta chakra este aceea a cristalelor de culoare rosie si neagra. Acestea pot fi folosite in meditatie sau purtate in buzunar, portofel sau in bijuterii.

 

 

Exit mobile version