turism terapeutic

Turismul terapeutic este o modalitate de a imbina placutul cu utilul in cel mai frumos mod. Astfel un concediu petrecut in locurile in care trebuie, pe langa destindere inseamna si sanatate. Acest gen de turism are mai multe posibilitati de a fi pus in practica in functie de afectiunile care trebuie tratate. Natura pune la dispozitia oamenilor posibilitati multiple de tratament, noi trebuie doar sa le descoperim si sa le folosim in avantajul nostru.

De mii de ani oamenii stiu si folosesc calitatile vindecatoare ale mai multor ape minerale sau termale. Tara noastra nu duce lipsa de astfel de resurse dar din pacate turismul balnear nu este exploatat la adevarata lui valoare. In aceiasi situatie sunt si namolurile sau salinele care pot face adevarate minuni cu sanatatea oamenilor.

In cadrul alegerii de a combina turismul cu terapia trebuie intr-adevar facute anumite sacrificii in sensul ca in functie de afectiunea pe care vrem sa o tratam trebuie sa renuntam la anumite vicii si in anumite cazuri trebuie urmata o dieta alimentare specifica. Acest lucru nu inseamna ca o vacanta este compromisa, din contra este un castig pe planul sanatati fizice, mentale si spirituale. Pentru a beneficia de calitatile tamaduitoare ale naturii nu trebuie neaparat sa mergem in statiuni sau locuri specifice sistemului medical. O simpla vacanta cu cortul sau la pensiune, la mare sau munte, poate reface sanatatea daca se respecta anumite lucruri. Fara sa ne dam seama in timpul unei excursii la munte, de exemplu, beneficiem de mai multi factori externi care influenteaza in mod pozitiv sanatatea organismului uman. Secretul consta in capacitatea plantelor, aerului si chiar si a animalelor de a influenta in mod favorabil energiile subtile ale corpului uman. In ziua de astazi majoritatea oamenilor traiesc intr-un mediu stresant in care micile placeri pe care le ofera viata nu mai sunt bagate in seama din cauza activitatilor cotidiene. Acest lucru este principala cauza a aparitiei celor mai multe boli, iar o vacanta intr-un mediu in care stresul nu exista, poluarea nici atat poate face miracole atat la nivel fizic cat si la nivel mental si spiritual.

Ce este important de retinut in cazul in care optati pentru turismul terapeutic, este renuntarea pe cat este posibil la vicii ( tutun, cafea, alcool ) si o dieta bazata pe produse naturale si cat mai putine grasimi de natura animala.

Daca organizarea unei astfel de iesiri in natura pare complicata se poate apela la diferite agentii, cum ar fi ECOtravel, care pune  la dispozitia doritorilor un program complet de turism terapeutic combinat cu sedinte de bioenergoterapie sub indrumarea unui bioenergoterapeut care a avut si are in continuare rezultate uimitoare.