download

Daca in prima parte am vorbit despre cateva generalitati legate de aceasta planta sau despre cum se prepara substantele care sunt folosite in fitoterapie, acum vreau sa amintesc despre principalele boli care pot fi tratate cu ajutorul armurariului.

Hepatita virala A, B si C

In urma a numeroase studii pe tot cuprinsul globului, s-a ajuns la concluzia ca flavonoidele care se gasesc in semintele de armurariu au capacitatea de a regenera celulele hepatice si maresc capacitatea organismului de a se apara de infectii si mai ales a ficatului. In cazul acestor afectiuni, tratamentul se incepe cu infuzie combinata, deoarece este recomandat o cantitate mare de lichide. Se administreaza 1,5 litri de infuzie combinata pe zi, timp de 21 de zile. Dupa o pauza de 15 zile se incepe administrarea sub forma de pulbere care se ia de patru ori pe zi cate o lingurita.

Insuficienta hepatica, Icter

Procesul de acumulare al toxinelor in ficat este impiedecat de sibilinina continuta de armurariu. De asemenea stimuleaza eliminarea toxinelor din celulele hepatice si favorizeaza activitatea celulelor hepatice. Administrarea se face cu infuzie combinata de armurariu in cure de doua saptamani cu o saptamana pauza intre ele.

Ciroza hepatica

Armurariul fiind un bun stimulent al activitatii ficatului, impiedica fibrozararea acestuia si ajuta la regenerarea sa. Tratamentul se face cu pulbere, cate o lingurita rasa de patru ori pe zi, in cure de trei saptamani cu 15 zile pauza.

Litiaza biliara, diskinezie biliara

Trebuie facuta o combinatie in proportii egale de tinctura de armurariu si tinctura de anghinare. Inainte de mesele principale ale zilei se ia cate o lingurita. Aceasta solutie are un efect puternic de stimulare a bilei, favorizeaza eliminarea bilei, impiedica acumularea calculilor la nivelul vezicii biliare si reduce starile inflamatorii. Acelasi tratament se recomanda si in cazul dispepsiei sau al digestiei ingreunate.

Otravirea cu ciuperci

In urma intoxicatiei cu ciuperci este recomandat consumul de infuzie combinata de armurariu timp de zece zile, minimum un litru pe zi. Aceasta sustine activitatea hepatica si anihileaza direct actiunea anumitor substante toxice care se gasesc in ciuperci ( cele mai bune rezultate le are impotriva Amanitinei si a Faloidinei).

Intoxicatie cu metanol

In cazul unei intoxicatii cu metanol, tetraclorura de carbon, metale grele, medicamente care au actiune negativa asupra ficatului este recomandata infuzia combinata de armurariu care trebuie administrata timp de 7 zile, cate un litru si jumatate pe zi. Deasemenea acest tratament mai are un efect benefic asupra protejarii organelor interne si al sistemului nervos.

Alcoolism

Armurariul nu elimina dependenta de alcool, dar are efecte benifice asupra ficatului afectat de alcool si sustine activitatea sistemului nervos, ajutand la recapatarea reflexelor, la oprirea tremuratului etc. Se recomanda infunzia combinata de armurariu, un litru pe zi timp de 21 de zile.

Psoriazis

In cazul acestei afectiuni se aplica o cataplasma cu pulbere de seminte de armurariu in locurile afectate. Suplimentar si simultan se face si o cura pe cale interna cu tinctura obtinuta din seminte de armuraiu, 4 lingurite pe zi, care ajuta la dezintoxicare.

Cancer de piele

Nu vindeca aceasta afectiune dar poate fi folosit ca adjuvant. O data la doua zile se recomanda cataplasmele cu pulbere de armurariu peste zonele bolnave.

Precautii in cazul consumului de armurariu

Singurul efect secundar negativ este diareea atunci cand apare o supradozare. In aceste cazuri trebuie diminuata doza, sau in cazuri severe trebuie intrerupta pentru o anumita perioada de timp.