Chakra Coroanei, cunoscuta si sub numele de Chakra Sahasrara este cel de-al saptelea centru energetic major din categoria celor sapte chakre principale. Are culoarea violet si se afla in centrul superior al capului. Chakra Coroanei are legatrura cu inteligenta, intelepciunea si intelegerea. Aceasta chakra reprezinta constiinta, spiritualitatea si legatura cu eul superior.

Atunci cand Chakra Sahasrara se afla in echilibru energetic persoana in cauza se va simti mai conectata cu sinele si cu Universul, va fi mai receptiva si cu mintea deschisa  si va avea un grad superior de intelegere si conectare in raport cu energiile cosmice si spirituale ajungand in timp scurt sa posede intelepciunea ce provine din experientele traite pe parcursul vietii. O buna functionare a chakrei Coroanei ofera capacitatea de a retine mai multa energie in organism prin intermediul sistemului nervos.

Supraincarcarea energetica a acestei chakre duce la sentimentul de desprindere  de lumea materiala si chiar la senzatia de disasociere cu corpul fizic. Persoana in cauza va manifesta tendinta de a fi supra-intelectuala si va lasa impresia de atitudine aeriana acestea ducand la deconectare fata de societate si la probleme de comunicare, la stari de confuzie si la depresie.

Atunci cand Chakra Coroanei este slab incarcata energetic persoana se va simti separata de semenii sai fara un scop sigur in viata , va avea dificultati de intelegere, ii va fi greu sa ia decizii si va simti o frica acuta de moarte.

Din punct de vedere fiziologic, functionnarea defectuoasa a Chakrei Sahasrara se manifesta prin dureri de cap, migrene, memorie slaba, dezechilibre ale sistemului nervos, coordonare slaba, oboseala, vedere scazuta si tiuit in urechi, tiuitul urechilor in unele cazuri poate fi cauzat si de alti factori si nu este intotdeauna efectul unei chakre disfunctionale.

Curatarea si echilbrarea Chakrei Coroanei se face prin meditatie prin imaginarea unei lumini de culoare alba sau aurie ce patrunde prin Chakra Sahasrara. Meditatia poate fi insotota de gesturi de bunatate fata de semeni. Cristalele transparente si cele violete se pot purta sau se pot folosi in meditatie pentru a receptiona energia pe care aceasta chakra o primeste din univers.

Pentru a invata tehnici de mediatie urmareste videoclipul. Watch video